links

diversen
 Aardbeving animatie
Animatie aardbevingen van Kor Dwarshuis, voert online actie tegen de uitwassen van de gaswinning in Groningen.
 Aardbeving petitie
Laat Groningen niet zakken, onderteken de petitie https://laatgroningennietzakken.petities.nl/
 Aardbevings nieuws Groninger Bodem Beweging
De GBB komt op voor de belangen van hen die schade ondervinden van de gevolgen van de gaswinning.
 antiquariaat Bij tij en ontij
Aan de Hoofdstraat in Kloosterburen is antiquariaat Bij tij en ontij gevestigd. Leuk om er even rond te snuffelen.
 antiquariaat Zolderman
antiquariaat Zolderman Zolderman is een klein antiquariaat met een algemene voorraad. De winkel ligt in Houwerzijl (Noordwest Groningen, vlak bij het Lauwersmeer gebied).
 dorpscafe Wongema
Vlakbij in Hornhuizen is Wongema, het voormalige oude dorpscafé 1 keer in de maand geopend voor eters. Vaak zijn er ook andere activiteiten.
 Geintegreerde kustvisserij
Kustvisserij met oog voor natuur,werkgelegenheid en visserijcultuur. Vanaf mei 2010 zullen hun produkten ook verkrijgbaar zijn op de verse vismarkt te Lauwersoog.
 Het unieke zoutwater-natuurzwembad te Loppersum
Loppersum heeft het enige zoutwater-natuurbad van Nederland. Het zoute water komt uit een bron op 112 meter diepte en wordt niet bewerkt met chloor. Onder het zwemwater ligt een natuurlijke zandbodem.
 Kwekerij Brandenburg
Zoekt u betaalbare planten, dan is dit het adres.
 Kwekerij de Beemd
Leuke kwekerij met tuin in Warffum, Geopend vanaf 1 april. De theetuin met zelfgemaakte taart is vanaf 1 mei geopend. U kunt ook de tuin van Els de Boer in dezelfde plaats bezoeken.
 Kwekerij de Kleine Plantage
De kleine plantage is een kleinschalige kwekerij met tuinen gelegen op het Groningse Hogeland, even buiten het dorp Eenrum, zo’n 25 kilometer ten noorden van de stad Groningen.
 regiotaxi
Regiotaxi Noord-Groningen is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer in o.a. gemeente De Marne. Regiotaxi is voor iedereen beschikbaar. Regiotaxi Noord-Groningen staat zeven dagen per week van 06.00 uur ’s morgens tot 01.30 uur ’s nachts voor u klaar!
 Vogels in het Lauwersmeer
Vogels in het Lauwersmeergebied Waarnemingen van vogels in het Lauwersmeer, samengesteld door Gert en Rommert Cazimier. Met de prijsvraag mysterybird.
kunst
 Galerie Gewaagd
Galerie Gewaagd in Hornhuizen is geopend van vrijdag t/m zondag, van 13:00 tot 17:00 uur of op afspraak.
 Open Stal Oldeberkoop
And now for something completely different Ina Fekken exposeerde haar papierwerken in de consistorie van Oldeberkoop tijdens Open Stal van 23 juli tot en met 21 augustus 2016
fotografie
 Hans Sas Fotografie
Foto's gemaakt door Hans Sas, die een speciale voorliefde voor het landschap van het Hogeland heeft.
 Het Hoogeland in ander perpectief
Begin van de Wereld Het Hoogeland in ander perspectief.
toerisme
 Activiteiten van staatsbosbeheer
Activiteiten van staatsbosbeheer Staatsbosbeheer organiseert regelmatig iets in het lauwersmeergebied.
 Hotel de Marne
Waar ben ik? Hotel De Marne kun je het beste zien als een inspirerende binnenkomer in een leeg, ruig, vriendelijk en verrassend veelzijdig gebied: De Marne. Links boven de stad Groningen, grenzend aan de Waddenzee en het Lauwersmeer. De ruimte is hier ongekend. De laagste horizon, de mooiste wolken, de donkerste nachten. Nergens kun je verder kijken dan hier. De Marne is het niets dat boven Groningen gaat. Het ‘wilde westen’ van Nederland. Een gebied voor avonturiers en eigenheimers.
 Oude Friese kerken
Stichting die een aantal deels middeleeuwse kerken beheert.
 Oude Groninger kerken
Oude Groninger kerken Een overzicht en informatie over Groninger kerken. Met alle activiteiten in en rond de kerken.
 Rondvaart Lauwersmeer
In ons programma hebben bieden wij rondvaarten aan over het Lauwersmeer en dagtochten richting Dokkum. Met ons schip m.p.s Vlinderbalg hebben wij als thuishaven Oostmahorn.
 Waddentochten
Met de M.S Noordster en de M.S. Boschwad is van alles mogelijk. Naast de geplande tochten die u in het programma aantreft, kunt u in overleg met de schipper uw eigen arrangement samenstellen.